logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
[email protected]
Eighth Avenue 487, New York
Carian
 

Sijil Kemahiran Malaysia
(Perkhidmatan Penyediaan & Pembuatan Makanan)

Sijil Kemahiran Malaysia

Penyediaan & Pembuatan Makanan

Syarat Kelayakan

  • Warganegara Malaysia
  • Berumur 16 tahun dan ke atas
  • Min PT3/SPM/UEC/STPM, Sijil Berhenti Sekolah
  • Tiada kredit diperlukan

Info Tambahan

  • Sijil dikeluarkan oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK). Diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia
    & peringkat antarabangsa
  • SKM Seni Kulinari Tahap 2 & 3
  • Tempoh kursus: 21 bulan
    (termasuk latihan industri)
  • Penempatan & jaminan pekerjaan selepas tamat kursus
  • Kelengkapan/peralatan baru & terkini bertaraf
    5 bintang
  • Tenaga pengajar bertauliah & berpengalaman hebat
  • Suasana pembelajaran yang kondusif & selesa
  • CU1: Kebersihan, Keselamatan Dapur dan Pengendalian Makanan
  • CU2: Teknik Masakan
  • CU3: Penghasilan Stok, Sup dan Sos Panas
  • CU4: Penghasilan Hidangan Utama
  • CU5: Penghasilan Nasi,Lauk dan Hidangan Farinaceous
  • CU6: Penghasilan Pembuka Selera
  • CU7: Penghasilan Sarapan
  • CU8: Penghasilan Pencuci Mulut
  • CU9: Aktiviti Persediaan Katering
  • E01: Asas Penyelenggaraan Peralatan Dapur
  • CU1: Kebersihan, Keselamatan Dapur dan Pengendalian Makanan
  • CU2: Kawalan Kuantiti dan Kualiti Penghasilan Makanan
  • CU3: Penyelarasan Aktiviti Katering
  • CU4: Fungsi Pentadbiran Penyeliaan
  • E01: Asas Pengiraan Kos